JV Verkiezingsdebat 2021

Tijdens het JV Verkiezingsdebat op 4 maart debateerden kandidaat-Kamerleden van ChristenUnie, CDA, PvdA, PvdD, SGP, Denk, Code Oranje, BIJ1 en Volt onder leiding van Vincent Wever vol enthousiasme met elkaar.

Stellingen als ‘Ov is geen markt’, ‘Opbrengst rekeningrijden moet in OV worden gestoken’ en ‘Investeren in de internationale trein en vliegverkeer tot 500km verbieden’ zorgden voor goede inhoudelijke discussies! Tot slot mochten de deelnemers de winnaar van het debat uitroepen, Frank Visser van de ChristenUnie bleek het meest populair!

Expeditie Innovatie 2020

Op 20 februari 2020 ging een gezelschap van zo’n 80 JV’ers en Railforumleden onder leiding van expeditieleider Mei-Lin Koster op innovatie expeditie. Na wat fysieke uitdagingen om een afterlunchdip te voorkomen, doorliepen de deelnemers in drie rondes een gevarieerd programma. Alle workshops en verhalen stonden in het teken van durven, delen, proberen, falen en slagen. Eigenschappen die een innovator moet hebben.

Het OV-diner 2019

Op donderdag 28 november 2019 vond het jaarlijkse OV-diner plaats bij Restaurant de Markt in Utrecht.
Met meer dan 70 young professionals luisterden we tussen de gangen en de gezelligheid door naar vier interessante visies op ‘Mobiliteit in de Toekomst’.

Team ‘Ruimer reizen’ winnaar Summer Challenge 2019

Donderdag 11 juli 2019, was het moment eindelijk daar. Alle vijf teams van de Summer Challenge presenteerden hun innovatieve ideeën voor de jury en een zaal vol mobiliteitsenthousiastelingen. Na een mega spannende puntentelling op ‘z’n songfestivals’ ging team ‘Ruimer Reizen’ er met de winst vandoor. Hier lees je er meer over!

JV Studiereis 2019: Dublin

Op woensdag 19:15u verzamelde zich een groep enthousiaste, soms beetje onwennige, young professionals uit de OV-sector op Schiphol. Vanuit InTraffic waren Mitchel, Jelger en Sander, aanwezig om mee te gaan met deze leuke reis naar Dublin. Na het gebruikelijke handjes schudden en welkomstwoorden vertrokken we stipt 19:30u richting gate D6. Tot onze verbazing kwamen we […]

Toekomstbeeld OV 2040: in visies zonder geld kun je niet reizen

Het zal weinig van ons zijn ontgaan: twee weken geleden werd het Toekomstbeeld OV 2040 door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gepubliceerd. Op zich zijn de plannen goed: treinen moeten veel vaker gaan rijden waardoor OV aantrekkelijk wordt en meer capaciteit wordt gecreëerd. In een groot deel van Nederland moet elke tien minuten een […]

Een dagje Amsterdam

Twee Jonge Veranderaars, Marli & Rohini, maakten in de zomer een reisje naar Amsterdam. Ben jij ook benieuwd welke problemen zij onderweg tegenkwamen? Kijk dan hieronder de filmpjes. Een dagje Amsterdam- deel 1 Een dagje Amsterdam- deel 2 Een dagje Amsterdam- deel 3 Een dagje Amsterdam- deel 4

Team “De Wachtverzachter” is winnaar van de Summer Challenge 2018!

Team “De Wachtverzachter” is winnaar van de Summer Challenge 2018!

Het Experiment; de conclusie

Tijdens Het Experiment stelden honderd jonge en oude veranderaars zich beschikbaar aan de (pseudo) wetenschap.
Lees hier een overzicht van de gestelde hypotheses en resultaten.

Een terugblik op het Innovatiecongres – Benutten van talenten!

Het was een leuke, interessante en leerzame dag op 1 november tijdens het Innovatiecongres. Heb je het moeten missen? Niet getreurd! We nemen je graag nog even mee terug naar deze geslaagde dag, zo ben je er toch nog een beetje bij geweest.

Bekijk oudere publicaties