Over ons

Hèt netwerk voor jonge professionals in de rail- en ov-sector.

Jonge Veranderaars is het jongerennetwerk in de mobiliteitssector. Het netwerk biedt jonge professionals de kans elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te stimuleren om te blijven vernieuwen.

Wie?
Zo’n 600 jong professionals verbinden zich als Jonge Veranderaars. Zij hebben een frisse blik op actuele onderwerpen en maken deze op verschillende wijze kenbaar bij de gevestigde orde. We organiseren events, studiereizen en excursies om een zo breed mogelijk beeld van de mobiliteitssector te krijgen.

Waarom?
Door je als jong professional te verbinden aan Jonge Veranderaars verbreed je je netwerk met andere jong professionals. Hiervoor organiseren we netwerkborrels en in samenwerking met andere jongverenigingen de Spoorpubquiz en het OVdiner. Ook kom je via JV makkelijker in contact met ‘de beslissers’ uit de sector. Je doet ontzettend veel kennis en inzicht over de gehele breedte van de sector op door de studiereizen en excursies. JV’ers grijpen de kans om zich naast hun functie in te zetten voor beter ov en werken tegelijkertijd aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Wat?
In 2018 organiseert JV naast onze netwerkevents, samen met haar leden een aantal grote events:

Het Experiment (15 maart): Met Het Experiment laten we deelnemers ervaren wat experimenteren met je doet. Laat je verrassen door bijzondere ontmoetingen met personen, tijdsgeest en emoties. Het event is ook voor de wat oudere (>35) veranderaars. De boodschap: experimenteer eens wat vaker en ontdek zelf wat werkt en wat niet. Probeer, maak fouten, analyseer, stel bij en probeer opnieuw! Meld je aan via www.jongeveranderaars.nl

Studiereis (11-14 april): Ieder jaar bezoeken we een stad of regio in het buitenland. We bezoeken bijvoorbeeld de plaatselijke vervoerders, concessieverlener, materieelbouwers en andere gerelateerde organisaties. Bij de studiereizen zorgen we voor ieder wat wils; ruimtelijke componenten, techniek, mobiliteit en data. In 2018 gaat de studiereis naar Stockholm.

Summer Challenge (31 mei-12 juli): In interdisciplinaire teams werken de teams aan verschillende vraagstukken. Tijdens zes bijeenkomsten krijgen de deelnemers trainingen in te zetten innovatiestappen waarna ze met deze kennis aan de slag gaan voor hun vraagstuk. Het is nog niet bekend met welke vraagstukken de teams aan de slag gaan.

12 juli is het slotevent waarbij alle pilots worden gepresenteerd. Bedrijven krijgen hier de mogelijkheid te investeren in de pilot naar hun keuze. Het winnende team wint een startbudget en krijgt opvolging van hun pilot binnen JV en Railforum.

Innovatiecongres ( ?? november): Ieder jaar kiezen we een ander thema om innovaties binnen de sector te versnellen. In 2017 stond het Innovatiecongres in het teken van de menselijke invloed bij innovaties: Sociale Innovatie. Het thema van 2018 is nog niet bekend. In het voorjaar start een groep enthousiaste Jonge Veranderaars met de organisatie van dit event. Het thema wordt dan snel bekend gemaakt.

Lid zijn van JV is gratis, waar wacht je nog op?! Maak een profiel aan en wordt automatisch op de hoogte gehouden van al onze events.

Interesse?
Voor meer informatie, vragen of suggesties:

Website