Bestuur

Het bestuur van de Jonge Veranderaars bestaat momenteel uit zeven leden. Het doel van het bestuur is enerzijds de missie, visie en doelstellingen te bewaken. Zij willen de leden van Jonge Veranderaars zo goed mogelijk faciliteren en begeleiden in het verwezenlijken van hun ideeën.

Ieder bestuurslid heeft een duidelijke taak en verantwoordelijkheid binnen de organisatie. Daarnaast kan een bestuurslid geraadpleegd worden wanneer een Jonge Veranderaar geholpen wil worden met het verwezenlijken van zijn/haar idee of initiatief. Het bestuur wordt ondersteund door projectgroepen en commissies waarmee zij verschillende evenementen en studiereizen organiseren.

Versterk jij het bestuur in 2021?

Het bestuur van Jonge Veranderaars is altijd op zoek naar een organisatorische talenten met doorzettingsvermogen die in staat zijn mensen te mobiliseren. Ben jij die aanwinst voor het JV bestuur of commissie? Grijp je kans en zet jouw stempel op de toekomst. Jij organiseert samen met andere enthousiaste Jonge Veranderaars evenementen die inspireren tot actie en je brengt jouw ideeën tot alle lagen in de sector zodat ze echt worden gerealiseerd.

Interesse? Super! Stuur een mail naar onze voorzitter.

Sebastiaan van der Vliet


Voorzitter


info@jongeveranderaars.nl

 

Sebastiaan is Senior Beleidsadviseur Openbaar Vervoer en Luchtvaart bij de Provincie Zuid-Holland, daarnaast is hij voorzitter van Jonge Veranderaars. “Openbaar vervoer is cruciaal om ons kleine en drukke land bereikbaar en leefbaar te houden en duurzaam te maken. Er moet alleen nog een hoop gebeuren om OV voor veel mensen een echt alternatief te laten zijn. Dit kan alleen als we samen slimme ideeën bedenken om het openbaar vervoer te verbeteren. De Jonge Veranderaars kunnen hier een cruciale rol in spelen door jongeren in de sector de beste nieuwe ideeën te laten bedenken en de sector te inspireren”.

Chantal Jenster


Bestuurslid

 

Chantal Jenster is Programmamanager Capaciteitsmanagement bij ProRail. Zij is in deze rol namens ProRail verbonden aan de Rail Freight Corridors Rhine-Alpine en North Sea-Baltic, alle activiteiten zijn er op gericht om het internationaal goederenverkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Chantal vindt het leuk om events te organiseren voor Jonge Veranderaars en ze op deze manier met elkaar in contact te brengen, te motiveren en te inspireren!

Rick Broeren


Bestuurslid

 

Rick is Beleidsmedewerker Openbaar Vervoer bij de provincie Zuid-Holland en houdt zich in zijn werk vooral bezig met concessie DMG en waterbussen in de regio Zuid-Holland. Hij is al jaren actief binnen JV, organiseerde onder meer studiereizen naar Wenen en Stockholm en is nog steeds betrokken bij de organisatie van de studiereizen.

Christiaan Sijmons


Bestuurslid

 

Christiaan werkt als Consultant bij Stevin Technology Consultants. Stevin richt zich op het verbeteren van de publieke infrastructuur. De verschillende opdrachten en opdrachtgevers maken zijn werk erg afwisselend. Daarnaast is sport belangrijk voor hem, zo organiseert hij regelmatig samen met zijn collega’s een grote wielerronde. Voordat hij bij Stevin in dienst kwam, werkte hij zeven jaar lang bij BAM Infra aan verschillende infrastructurele projecten. De laatste paar jaar heeft hij voornamelijk aan TunnelAlliantie projecten voor ProRail gewerkt. Bij JV hoopt hij vele nieuwe inspirerende mensen te leren kennen en verbinding te kunnen leggen tussen mensen, bedrijven en sectoren.

Marleen van de Kerkhof


Bestuurslid

 

Marleen begon tijdens haar studie aan de TU Delft met de ontwikkeling van de hyperloop, waar ze drie jaar lang aan heeft gewerkt. Geïntrigeerd door innovatie en transport geniet ze nu als Business Consultant bij het Brabantse technologiebedrijf Dual Inventive enorm van het maken van een impact op mobiliteit en duurzaamheid. Ze ziet de trein als hét duurzame transportmiddel van de toekomst, dus zet graag de nieuwste technologieën in om bij te dragen aan het maximaliseren van de spoorcapaciteit, zonder daarbij de fysieke spoorinfrastructuur te hoeven uitbreiden. In haar rol bij JV legt Marleen onder andere vanuit het perspectief van ‘One Single European Railway Area’ de verbinding tussen techniek en politiek.

Rosanne Wijgman


Bestuurslid

Rosanne werkt als adviseur bij de afdeling Rail & Stations van ingenieursbureau Sweco. Oorspronkelijk opgeleid in fundamentele natuurkunde werd het openbaar vervoer op rails één van haar passies door de combinatie van techniek en samenleving. Binnen Sweco werkt ze met veel enthousiasme aan het verbeteren van ontwerpprocessen en het integreren van innovatieve werkwijzen. Rosanne is sinds begin 2021 lid van het bestuur van JV en kijkt onder ander uit naar het organiseren van netwerkactiviteiten en studiereizen.

Tessa van Beek


Secretariaat

 

Tessa is Communicatie en Eventmanager bij Railforum en ondersteunt de initiatieven en verzorgt het secretariaat van de Jonge Veranderaars. Zij is bij Railforum verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen en het organiseren van bijeenkomsten en evenementen, zoals het jaarcongres. Tevens is zij redacteur van het Railforum-relatieblad en neemt zij de vormgeving voor haar rekening.