SummerChallenge 2017, denkkracht gezocht!

De zomer komt er weer aan en daarmee een nieuwe editie van de SummerChallenge! In 2017 staat hierbij het thema ‘Mobility as a Service; samen verantwoordelijk voor een aangename reis’ centraal. Hoe kunnen wij initiatieven van binnen en buiten de spoor- en ov-sector inzetten om de reis van A naar B te verbeteren? Hoe kunnen autonome voertuigen tijdens deze reis ingepast worden? Of hoe verbeteren we de verbindingen tussen verschillende modaliteiten? Als deelnemer aan de SummerChallenge houd jij je, samen met 49 andere young professionals uit de mobiliteitssector, bezig met dit soort vraagstukken.

Wat is de SummerChallenge?
De SummerChallenge bestaat uit zes zomeravonden, waarin je vanuit de DOON Innovatiemethode*1 samen met jouw teamgenoten aan de slag gaat. Middels heldere, creatieve stappen komen jullie in vijf avonden tot een innovatieve, goed onderbouwde oplossing voor actuele vraagstukken op het gebied van Mobility as a Service. Tijdens de zesde en laatste middag pitchen jullie je idee aan genodigden van binnen en buiten de sector. Een deskundige vakjury beoordeelt alle ideeën. Wordt jullie oplossing tot beste idee verkozen? Dan mogen jullie je niet alleen winnaar noemen van de SummerChallenge 2017, maar krijgen jullie ook middelen aangereikt waaronder een geldprijs van 2000 euro om je idee verder te brengen en te realiseren.

Waarom?
Door mee te doen aan de SummerChallenge krijg jij de kans je vast te bijten in een uitdagend project en aan de slag te gaan met actuele vraagstukken. Heb jij het winnende idee? Dan krijg je ook nog eens een startbudget mee om jouw idee verder uit te werken en te implementeren. Daarnaast beschik je aan het eind van de Challenge over een flinke rugzak aan innovatietools en kennis, die je in je dagelijks werk weer toe kunt passen. Last but not least ontmoet jij je collega’s binnen de sector, die net als jij met enthousiasme aan de slag willen om het verschil in de sector te gaan maken.

Data en aanmelden
De SummerChallenge sessies vinden allen in Utrecht plaats en worden gehouden op onderstaande data. Tijdens iedere sessie zorgen wij voor een goede maaltijd en (ook niet onbelangrijk) een borrel na afloop!

Dag 1: 1 juni 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Dag 2: 8 juni 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Dag 3: 15 juni 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Dag 4: 29 juni 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Dag 5: 6 juli 2017 van 16.00 tot 20.00 uur
Dag 6: 13 juli 2017 van 16.00 tot 20.00 uur

Aanmelden kan tot 1 mei 2017 via deze link. In totaal kunnen er 50 mensen meedoen, waarbij we zorgen voor een goede mix aan deelnemers van verschillende bedrijven. Na sluiting van de inschrijvingen krijg jij zo spoedig mogelijk (uiterlijk 7 mei) bericht of je bent geselecteerd voor deelname. Houd tot die tijd in ieder geval bovenstaande data vrij!

*1 Zie voor meer informatie doon.nu

Bekijk hier de video van vorig jaar.

sc1