Succesvolle eerste Spoorvisie 2030 bijeenkomst

Donderdag 2 augustus was de aftrap van de eerste Spoorvisie 2030 activiteit. Uit alle hoeken van de sector kwamen mensen om mee te denken over het gezamenlijk opstellen van een spoorvisie voor het jaar 2030. De activiteit stond in het teken van elkaar enthousiast maken. Ook is er een aanzet gemaakt tot het maken van een breed gedragen spoorvisie voor de hele sector.

Nadat we allemaal enorm in verwarring werden achter gelaten door Vincent van der Noort, wiskundige, zijn we zelf onzekerheden gaan inventariseren. Deze onzekerheden worden komende tijd uitgewerkt door een deel van de aanwezigen om tot scenario’s voor 2030 te komen.

De grote opkomst heeft ons als organisatie een enorme boost gegeven. Een visie opstellen is niet iets wat we dagelijks doen. Wel vinden we het heel belangrijk dat er een visie komt voor de toekomst. We zijn blij dat we door veel jongeren in de spoorsector hierbij gesteund worden. De eerste bijeenkomst krijgt dan ook snel vervolg in de vorm van een aantal nieuwe activiteiten, met in het bijzonder een heus Lagerhuisdebat! Wil je ook meedenken over de spoorvisie? Houd onze mail en Linkedin dan goed in de gaten!

Namens de organisatie van de Spoorvisie 2030 & de Jonge Veranderaars,

Bregje Teppema & Mark Sloothaak