Sneak Review 9292

In november 2011 kregen de Jonge Veranderaars al een exclusief kijkje in de ontwikkeling van reisinformatie bij 9292 door een preview van de nieuwe website. En het was tijd voor een vervolg! Tijdens de activiteit van afgelopen 20 februari blijkt dat in de tussentijd de wereld van reisinformatie niet heeft stilgestaan. Door de technische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden toegenomen en veranderen de wensen en verwachtingen van reizigers ten aanzien van reisinformatie. Tijd voor een evaluatie dus.

Na een kort welkomstwoordje door Atty Visch (9292), laten Jeroen Wolff en Christine Wilhelmus (NS) zien hoe tevreden de reiziger op dit moment is met de gegeven reisinformatie van NS, voor en tijdens de reis. Ze geven ons een inzicht in de uitkomsten van de nieuwe monitor Reisinformatie. Het is duidelijk dat de reiziger over het algemeen goed te spreken is over het plannen van een reis en de begeleidingsberichten tijdens een reis. De grootste winst en uitdaging is het op tijd waarschuwen, en het bieden van handelingsperspectief (alternatieve reismogelijkheden), bij afwijkingen of verstoringen van de normale dienstregeling.

Tonny Wildvank (9292) gaat vervolgens verder in op een specifieke wens van reizigers t.a.v. reisinformatie, namelijk het geven van prijsadviezen. De Jonge Veranderaars ondervinden door de workshop dat het voor een reiziger nog niet altijd even gemakkelijk is om het goedkoopste reisadvies te vinden. Dit komt omdat er veel diversiteit is in de prijzen die de verschillende overheden vaststellen. Ook op dit gebied valt dus nog veel winst te behalen om de tevredenheid van de reiziger te vergroten.

Al met al is er veel inzicht in reis- en prijsinformatie en zijn er tal van mogelijkheden. Zorg is om inzicht en prioriteit te krijgen bij alle partijen zodat de kwaliteit voor de reiziger op het gebied van reis- en prijsinformatie weer een sprong voorwaarts kan maken.