OV City dating: Speeddaten met collega’s

Op 8 september organiseerden de Jonge Veranderaars (onderdeel van Railforum) OV City Dating: een netwerkbijeenkomst voor jonge medewerkers van de stadsvervoerbedrijven GVB, HTM en RET. De formule bleek een groot succes te zijn.

Het was een bijzonder tafereel op 8 september in het Haags Openbaar Vervoer Museum: directeuren Gertjan Kroon (GVB), Ton Kaper (HTM) en Pedro Peters (RET) discussieerden op luchtige wijze over marktwerking in het openbaar vervoer, successen uit het verleden en kansen voor de toekomst. Ze spoorden de toehoorders aan om samen te werken en naar de toekomst te kijken. De toehoorders waren 70 jonge enthousiaste medewerkers van de stadsvervoerbedrijven: van trambestuurder tot personeelsadviseur, van verkeersleider tot infrabeheerder, van vervoersontwikkelaar tot marketeer.

Even later verdeelden zij zich over historische Haagse trams om in groepjes met gelijkwaardige functies kennis en ervaring uit te wisselen. Aansluitend bood HTM een kijkje in haar keuken met een veelzijdig excursieprogramma. Het leverde leuke plaatjes op voor OV-fanaten: een GVB bus in het Haagse straatbeeld, Rotterdammers in een bus van ADO Den Haag. Traditiegetrouw eindigde de bijeenkomst met een borrel, waarbij volop vervolgafspraken werden gemaakt.

Wij willen jullie nogmaals allemaal hartelijk bedanken voor jullie deelname en we hopen dat deze dag een basis heeft gevormd voor nieuwe samenwerking!

Jeroen Henstra
Michiel Sommeijer
Anne Wil Boterman