Open Space #5: Samenwerkingen

Dit keer is het tijd voor wat anders; er moeten meer ideeën ingebracht worden en het ‘open karakter’ moet beter tot zijn recht komen tijdens de Open Spaces. De vijfde Open Space hebben we daarom een thema meegegeven, en stond dit keer in het teken van samenwerkingen. We waren te gast bij RET waar het net opgericht Jong RET zich aan ons voorstelde. Bekijk hier & hier wat de ambities zijn en hoe hun eerste activiteit er uit zag. De eerstvolgende JV activiteit is meteen samen met Jong RET: Ovoice.

Hierna krijgt Dispuut Verkeer het woord. Maarten en Marco presenteren de studievereniging uit Delft, waarvan studenten en alumni van de 4 masters op het gebied van vervoer & openbaar vervoer lid zijn. Zo sluit ook de jongste toekomst van sector zich aan bij de Jonge Veranderaars. De mogelijkheden voor samenwerking zijn eindeloos, en de eerste ideeën worden geopperd om samen het stations project in Delft te bekijken.

Na de presentaties gaan we creatief aan de slag. Op elke OS wordt op een creatieve manier geprobeerd nieuwe activiteiten te verzinnen. Je hoeft voor deze brainstorm geen concrete ideeen mee te nemen, je kunt gewoon meedoen. Deze keer ging de brainstorm over het jaarthema van de JV: Kwaliteit Prioriteit. Iedereen schrijft op een groot vel alles op wat bij hem of haar opkomt bij het thema. Al snel komen er verschillende kreten op papier te staan. Een greep uit die kreten:

‘kunstprojecten in het OV’ ‘doen!’ ‘niet overstappen’ ‘nieuw = niet slecht’ ‘vervoerder onafhankelijk’ & ‘Randstadrail’.

Een wirwar van termen is het resultaat. De kreten met overlap hebben we geclusterd en daar zijn activiteiten bij bedacht. Het resultaat zie je in onderstaande tabel.

Aanhaken bij een van de ideeën kan! Laat dit dan weten via de mail. Tot de volgende Open Space!

JV/OV Helpt
Ervaar hoe het is om als personeel op Utrecht CS te staan bij een crisis
Of JV’ers helpen op Utrecht CS (of ander station) bij een crisis.
JV achter het stuur/aan het stuur
JV’ers die een dag over nemen van een BoBo: directeur/manager.
Jv’ers die eens daadwerkelijk achter het stuur gaan zitten van het OV.
Marketing + Verwachting
JV FlugelbusBehoefte:
Borrelen & bier drinken in een tram/metro/bus/trein
JV in de keten (elektrische auto/fiets etc.)
JV Collegetour(CEO Ansaldo Breda)
JV’ers wonen een interview bij met een BoBo uit de sector en krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Gebaseerd op Collegetour.
JV Academy for professionals nieuw in de sector(alle hoeken van de sector)
Wat betekent elke term? Gebaseerd op DWDD Academy
Enthousiast personeel
Activiteit met enthousiaste medewerkers
Muzikanten in de treinIets met muziek in de trein/station/perron
Wedstrijd welke muzikant mag spelen in het OV
Station zone Delft
Rondleiding station Delft, i.s.m. dispuut verkeer