Open Space #2 ook een succes

De tweede Open Space alweer, en deze keer waren we te gast bij Stichting Bodemsanering NS (SBNS). Na een korte introductie van Bruno van Duné kregen we een filmpje, nog niet eerder vertoond, te zien over wat SBNS inhoudt. De vraag die ons vooraf gesteld werd was: wat vinden jullie van het filmpje en wat kan er beter? Komt de boodschap goed aan en is de doelgroep bereikt? Goede input kwam er zeker, en SBNS kan hier verder mee aan de slag. Een mooie manier om een open vergadering te starten!

Onderwerpen als Stationsontwikkeling, Spoorvisie 2030, en het Jaarcongres Railforum kamen allemaal aan bod. En wederom zorgde dit voor nieuwe input en meer gevulde commissies. Zo werd er bij de stationsontwikkelingen verteld dat het hier voornamelijk gaat om kleine stations, de 50 grote stations worden buiten wegen gelaten. Ook zocht de commissie nog nieuwe leden, helaas niemand van de aanwezigen maar een oproep zal op LinkedIn geplaatst worden.

Michiel Blaauboer kwam een update geven over de Spoorvisie 2030. En nog steeds is het niet te laat om aan te haken, mee te denken etc. De Spoorvisie is vol in de maak, houd de JV-mail in de gaten om mee te doen aan de activiteiten!

Een klein tipje van de sluier werd ook onthult voor wat de JV gaat doen op het jaarcongres van Railforum…

De JV gaan ook op uitwisseling, de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Gevraagd werd wie er, als de Engelsen hier op bezoek komen, mee wil helpen om het programma in elkaar te zetten?

Een nieuw idee ontstond rond het thema ‘Reputatiemanagement’. Het jaarcongres van Railforum staat in het teken van Reputatie en Imago. Een gezamenlijke kernboodschap ontbreekt nog. De JV gaat een bijeenkomst hier omheen organiseren,  die wellicht nuttige output oplevert voor Railforum. Commissieleden zijn nog steeds van harte welkom!

Na de Open Space was er door SBNS een uitgebreide borrel georganiseerd waarbij we nog na konden praten over nieuwe ideeën.