Next Generation: onderwijs in het OV

De spoorsector is opzoek naar de Next generation die het van de ‘oudere generatie’ over gaat nemen in het werkveld. Het is daarom belangrijk om een goede verbinding te maken tussen de sector en het huidige onderwijs. In een bijeenkomst bij ProRail werd een kleine greep uit recente initiatieven gepresenteerd. Na een kort welkomstwoord van Vincent Weeda trappen twee scholieren af met hun presentatie. Jordi Zomer en Heleen Bax uit 6VWO hebben in samenwerking met ProRail hun profielwerkstuk gedaan over kortere opvolgtijden op stations. Enthousiast vertelden ze dat er nog een hoop gevarieerd kan worden met de opvolgtijden. Aan de hand van verschillende berekeningen hebben ze uitgerekend hoe door het verkorten van perronblokken treinen elkaar sneller kunnen opvolgen waardoor de capaciteit en de robuustheid op het spoor verhoogd kan worden. Daarna was het de beurt aan Herman Weeda, die voor zijn master Industrial Design Engineering een onderzoek heeft gedaan naar reizigersbeleving op stations. Hij heeft een integrale ontwerpbenadering voor ontwikkeling van kleine stations opgezet. Als voorbeeldstation heeft hij station Sassenheim genomen, dat toen nog in aanbouw was. Hier heeft hij dan ook een advies voor geschreven, gezien vanuit het reizigersperspectief.

Na deze presentaties vuurde Mark Sloothaak vragen af op de presentatoren. Waarom kozen Jordi en Heleen voor een profielwerkstuk bij een bedrijf en beviel het samenwerken met ProRail? Ze wilde met hun profielwerkstuk eens iets anders doen dan een ‘simpel’ proefje zoals de meeste medescholieren, en waren geïnteresseerd in logistieke berekeningen. De samenwerking met ProRail vonden ze leuk, en ze denken er allebei aan om iets technisch te gaan studeren. Een cijfer voor hun werkstuk hadden ze nog niet gekregen, maar de leraar verklapte wel dat als er ooit een 10 gegeven wordt, het dit jaar gebeurt …..

Ook Herman moest aan de vragen van Mark geloven. Wat de meesten zich misschien wel afvroegen, hoe komt een Industrieel ontwerpstudent bij het idee om voor ProRail een afstudeeropdracht te doen? Herman geeft aan dat hij altijd al geïnteresseerd was in het ontwerp van publieke ruimtes en telkens als hij bij een ‘lelijk’ station kwam, vroeg hij zich af wie dit had ontworpen. Een onderzoek naar de verbetering van de gebruikerservaring op kleine stations was wat er op volgde. Mark vroeg zich ook af of ProRail iets van zijn aanbevelingen heeft meegenomen in het nieuwe stations van Sassenheim. Met enige trots verteld Herman dat ze volgens hem het idee van kleurgebruik voor een deel hebben overgenomen.

Toen ook deze vragen moeiteloos beantwoord waren, was er nog kort tijd voor een aantal vragen aan JV’ers die al actief (gast)colleges geven op verschillende universiteiten en hogescholen. Ook waren er twee JV’ers die de uitdaging van het college geven binnenkort aangaan. Uit een paar korte vragen van Mark hierover bleek dat de JV’ers erg positieve ervaringen hebben met het onderwijs en het zeker aanraden om te doen als je affiniteit hebt met les geven.

Na voornamelijk geluisterd te hebben, was het tijd om in twee verschillende groepen nog even wat na te praten en vragen te stellen aan de presentatoren of de JV’ers in het onderwijs. Toen het gebouw van ProRail dichtging is het praten verplaatst naar de Stairway to Heaven onder het genot van een biertje.