Summer masterclass 2021

Op 16 september organiseerde JV in het kader van het Europees Jaar van de Spoorwegen een masterclass om kennis over het Europese spoornetwerk te delen. Zowel live op locatie als online gingen tientallen young professionals onder leiding van moderator en oud-JV’er Barth Donners (Royal HaskoningDHV) met drie domeinexperts in gesprek over verschillende facetten van Europees spoorvervoer. Railforum-partner Dual Inventive had zijn FieldLab Rail in Oisterwijk ter beschikking gesteld om de discussie in een spoorse omgeving en met de voeten in de ballast aan te gaan.

Aan Caroline Koiter (Rail Cargo information Netherlands) was de aftrap van dit eerste fysieke evenement na een lange tijd. In een quasi-spoedcursus spoorgoederenvervoer gaf ze aan hoe we grenzeloos met elkaar kunnen denken en handelen. Jeroen Wesdorp (ProRail) verlegde vervolgens de focus van goederenvervoer naar reizigersvervoer. Hij zet zich in voor het initiatief Eurolink, dat inframanagers uit Europa samenbrengt om tot een Europese dienstregeling voor passagierstreinen te komen. Tot slot onderschreef Elmer van Buuren (European Sleeper) het belang van de nachttrein en schetste hij de organisatorische uitdagingen die hij met zijn team tegenkomt bij het opzetten van hun eerste verbinding van Brussel naar Praag.

Naast de uiterst informatieve presentaties en interessante discussies hadden de sprekers ook twee mooie boodschappen voor de JV’ers:
“Groot denken en klein doen!”
“Verandering gaat nooit in grote stappen, maar wel met veel enthousiasme en initiatief!”

Het bestuur van JV wil Caroline, Jeroen, Elmer en Barth nogmaals hartelijk danken voor hun inzet voor de zeer geslaagde en inspirerende masterclass, die hieronder terug te kijken is!