Jonge professionals werken samen in het Jaar van de Ruimte!

Dinsdag 20 januari 2015 hebben 10 netwerken voor jonge professionals op het gebied van de leefomgeving hun samenwerking bekrachtigd. Zij willen in het kader van het Jaar van de Ruimte een gezamenlijk statement maken over de ruimtelijke toekomst van Nederland. De samenwerking is een initiatief van Netwerk Jong Leefomgeving.

Afgevaardigde netwerkenAfgevaardigden van de jonge netwerken

Samenwerking tussen ‘netwerken voor jonge professionals’

De huidige praktijk is sectoraal georganiseerd en dat zie je terug in de wijze waarop (kennis)netwerken zijn georganiseerd. Nieuwe maatschappelijke en ruimtelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie en duurzaamheid, vragen echter om integraliteit, samenwerking en verbinding tussen aspecten. 10 netwerken voor jonge professionals gaan de uitdaging aan om hier samen invulling aan te geven. Jong zijn, dat is wat deze netwerken en professionals nu al verbindt! Jong zijn betekent ook open staan voor verandering, nieuwe uitdagingen en onbevangenheid. Deze kwaliteiten zijn essentieel voor het integraal benaderen van de leefomgeving. De komende weken wordt een plan uitgewerkt voor een gezamenlijke, integrale ‘jonge’ activiteit in het kader van het Jaar van de Ruimte. Tijdens het Jaar van de Ruimte, een initiatief van enkele personen onder meer werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu & Platform 31, staat het debat over de ruimtelijke toekomst van Nederland centraal.

Deelnemende netwerken

De deelnemende netwerken zijn: BNSP jong professional, De Jonge Veranderaars, Jonge Honden, JongGeo, Jong KNW, Jong Leefomgeving, Jong STRONG, Stadswerk young professional, VVM Jong, YURPS.