Een terugblik op het Innovatiecongres – Benutten van talenten!

Het was een leuke, interessante en leerzame dag op 1 november tijdens het Innovatiecongres. Heb je het moeten missen? Niet getreurd! We nemen je graag nog even mee terug naar deze geslaagde dag, zo ben je er toch nog een beetje bij geweest.

  • Jan Koers opende de dag met een pleidooi voor gezamenlijkheid. Kijk hier zijn presentatie terug.
  • Prof. Dr. Henk Volberda liet zien dat het sociale innovatie veel kan opleveren. Het gaat echter niet vanzelf. De j-curve, die laat zien dat transitie gepaard gaat met een tijdelijke dip van de bedrijfsprestaties, riep dan ook veel herkenning op. Zijn volledige presentatie vind je hier.
  • Jack Vos vertelde over zijn persoonlijke zoektocht naar zingeving en hoe dit leidde tot een bedrijf met mede-ondernemers. Vertrouwen, Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vitaliteit zijn hierbij cruciaal. Voor de happy cows, volg deze link.
  • De Most Important Person in de operatie Rail is de monteur. Camiel van den Burg en Sandra de Jong vertelden hoe zij de monteur in staat stellen om daadwerkelijk het verschil te maken. Om nog eens te bekijken hoe Strukton eigenaarschap van de werknemer verankert, klik je hier. De filmpjes kun je bekijken door te klikken op onderstaande afbeeldingen.
  • De interactieve workshops leverden gepassioneerde discussies op. De workshop ‘De waarde(n) van sociale innovatie en happy cows in de ov-sector’ door Veld organisatieontwikkeling leidde zelfs tot een scherpe analyse van de waarden van de ov-sector. Bekijk hier de resultaten van Mentimeter en hier de teamanalyse van de workshop.
  • Micheal Otto verbond de verhalen van bovenstaande sprekers aan voorbeelden bij het GVB. Zo liet hij zien dat er tegenwoordig andere eisen aan medewerkers worden gesteld. En deze verandering is nog niet ten einde. Maar waar vind je sollicitanten die over de juiste vaardigheden beschikken? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook in staat worden gesteld om aan de veranderende eisen te voldoen? Kijk hier nog eens naar de ervaringen van het GVB.

    Klik hier voor meer foto’s van deze leerzame dag.