Herfstsessie 1: Flexibele Concessie

Aanleiding
Tijdens de Summer Challenge kwamen jonge professionals uit verschillende organisaties binnen het ov van Nederland bij elkaar om het openbaar vervoer in Nederland te verbeteren. Deze groep jonge professionals kwamen gezamenlijk tot een 4 tal problemen met oplossingsrichtingen. Deze werden in een wedstrijd verband gepresenteerd aan een jury. Vanuit deze Summer Challenge werd aan 3 van de 4 groepen gevraagd om hun ideeën te presenteren aan de Zwiggelte groep. (een groep afgevaardigden van ov-bedrijven, overheden, reizigersorganisaties en ondernemers). Deze Zwiggelte groep daagde de deelnemers uit om hun ideeën uit te werken tot werkbare actie modellen. De deelnemers geven gehoor aan deze uitdaging door het organiseren van diversen herfstsessies waar ze met genodigden en geïnteresseerde verder denken in hun oplossingsrichtingen. De eerste van deze sessies werd gehouden op 14 oktober 2015 te Utrecht.

De Herfstsessie 1: Flexibele Concessie. Op 14 oktober 2015 was het zover, de eerste herfstsessie werd gehouden bij Seats2Meet. De leden van Team Blauw werden tijdens deze dag vertegenwoordigd door een klein gezelschap dat voor de bijeenkomst al volop bezig was met de voorbereidingen. De laatste puntjes werden op de i gezet wat betreft de presentatie en de plaatsing van de camera. Het officiële gedeelte ging van start toen de gasten allen gearriveerd waren. De dag werd aan elkaar geknoopt door Corina de Jongh van Railforum.

Herfstsessie 1

Met de presentatie over flexibele concessies door Nick Knoester van de Jonge Veranderaars, kwam de dag al goed op gang.

Herfstsessie 1.2

Hierna werden de gastsprekers naar voren gevraagd om hun visie op het onderwerp te geven. Van links naar rechts Jan Reinier van Angeren (aanbestedingsjurist), Nico van Paridon (manager ov stadsregio Amsterdam), Wim van Tilburg (directeur CROW) en David Eerdmans(concessie expert Inno-V) was de dag verzekerd van de nodige specialismen en vakkennis. Nadat de gastsprekers hun visie hadden gegeven en al enkele vragen vanuit het publiek beantwoord hadden gingen de deelnemers uit elkaar in de vier thema groepen.

Herfstsessie 1.3

Nadat de gastsprekers hun visie hadden gegeven en al enkele vragen vanuit het publiek beantwoord hadden gingen de deelnemers uit elkaar in de vier thema groepen.
Thema groep 1 behandelde het thema belemmeringen
Thema groep 2 behandelde het thema randvoorwaarde
Thema groep 3 behandelde het thema meerwaarde
Thema groep 4 behandelde het thema innovatie

De uitkomsten van de verschillende thema’s werden aan de deelnemers als geheel weer teruggekoppeld.

Team blauw zal met de nieuwe input gevolg geven aan de ideeën voor de flexibele concessies.