Even voorstellen: nieuwe bestuursleden

Van november 2015 tot januari 2016 heeft het JV-bestuur een flinke transitie ondergaan. Dave, Daan en Bregje verlieten het bestuur. Allard, Laurens en Ingrid vervulden hun plekken en Nick volgde Dave op in het voorzitterschap. Als JV’er wil je vast wel weten wie zij zijn en waarom zij nou warm lopen voor een bestuursfunctie bij de JV. Hieronder lees je het stuk waarin zij zichzelf voorstelden in de laatste editie van het Railforum relatieblad.

Laurens Vet

Sinds mijn afstuderen op predictief liggingsonderhoud heb ik de lange termijn ambitie om de partijen binnen de spoorbranche weer dichter bij elkaar te brengen. Naar mijn mening heeft de splitsing toentertijd naast de voordelen van marktwerking ook enkele nadelen gebracht; De raakvlakken in de werkzaamheden tussen bijvoorbeeld ProRail, NS en de aannemers zijn nu lastiger te managen en heeft meer de tendens van contracten dan vertrouwen. Dit leidt naar mijn mening ook tot een rem op het verder brengen van de innovaties die gaande zijn binnen partijen, omdat zij andere partijen nodig hebben. De bruggetjes tussen deze verschillende eilanden wil ik versterken en daarin spelen de Jonge Veranderaars met de frisse blik een waardevolle rol in. Uiteindelijk zijn alle partijen samen verantwoordelijk voor een soepel en vooruitstrevend ov.

In mijn functie als adviseur/specialist railbouw en asset management binnen Arcadis heb ik contact met de spooraannemers, beheerders van light- en heavy railinfrastructuur en werken we daar ook mee samen. Al met al zie ik vele mogelijkheden binnen de Jonge Veranderaars om de spoorbranche en het ov een stap vooruit te brengen. Ik zal in het bestuur de visievorming en monitoring op mij nemen.

Allard Katstra
De ov-sector is voor mij – nu al – een mooie sector om in te mogen werken. Net afgestudeerd van aan de Universiteit Twente mag ik nu bij Arcadis energie steken in spoor en ov gerelateerde projecten. Het raakvlak tussen verschillende modaliteiten, de vele partijen, het maatschappelijk belang en kritische gebruikers maakt het een hele dynamische sector om in te werken. Het geeft mij energie om te proberen hierin het beste oplossing te vinden en deze voor elkaar te krijgen.

De Jonge Veranderaars is in mijn ogen een middel om jongeren van verschillende partijen in onze sector met elkaar in contact te brengen en inhoudelijk hun kennis te verdiepen, ook buiten hun eigen werkveld. Hiermee krijg je een groep mensen kritisch en breed, die samen met jeugdig enthousiasme net anders tegen de sector aan weet te kijken.

Als bestuurslid bij JV hoop ik bij te kunnen dragen aan het verbinden van JV-leden en hun oplossend vermogen gebruiken om creatieve en nieuwe ideeën te verzinnen voor problemen waar we tegen aanlopen. En indien nodig te schoppen tegen wat nu gebruikelijk is.

Ingrid Dankers
“Ik ben Ingrid Dankers, woon in het centrum van Utrecht en in afgestudeerd aan de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement bij Rijkwaterstaat en later als Planoloog bij Buro sro. In mijn werk als Planoloog miste ik datgene waar ik energie van krijg; afwisseling, innovatie, organiseren en het netwerken. Dat zijn dan ook de dingen waar ik juist bij Railforum en de JV veel mee te maken krijg. Vol enthousiasme ben ik vanaf 1 november gestart als secretaris van de Jonge Veranderaars. Ik ben iemand die hoewel in bezit van een auto graag gebruik maakt van het openbaar vervoer en gefascineerd is door vervoersnetwerken en stads- en landkaarten.

Binnen de JV ligt voor mij de uitdaging in het verbinden van mensen binnen de sector om tot innovaties te komen en te realiseren. De frisse blik en veranderingsbehoefte waar wij als JV’ers over beschikken kan hierin van grote waarde zijn. Ik ben afgestudeerd op een onderzoek naar de inrichting van de openbare ruimte rond Station Vaartsche Rijn. Dat is gelijk waar ik me graag mee bezig houd, de relatie van infrastructurele projecten met de omgeving. Ik vermoed dat ik hier in de toekomst binnen de JV ook vast m’n ei in kwijt kan.

Ik vind het hartstikke leuk om iedereen te leren kennen en een praatje te maken dus kom vooral naar me toe. Mocht je nog op zoek zijn naar onderwerpen om het ijs mee te breken? Onderwerpen als reizen, mijn kat, konijn en verzorgezel, Wie is de mol, voedingsexperimenten of creatieve interieur projectjes doen het altijd goed!