Rail to the Cop: Op weg naar de klimaattop

Datum:Donderdag 28 oktober 2021
Tijd:20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Op 31 oktober start in Glasgow COP26, de VN-klimaattop waar alle landen bijeenkomen om de klimaatcrisis te bespreken en op zoek te gaan naar oplossingen. Eén zo’n oplossing is het verduurzamen van reizen binnen Europa, daarom wil de EU met de Europese Green Deal transport duurzamer maken. Youth for Sustainable Travel organiseert dit jaar samen met onder anderen ProRail, NS en Eurostar, de Rail to the COP. Zij gaan samen met deelnemers aan de COP uit Nederland, België, Frankrijk én Duitsland met de trein naar Glasgow, om aandacht te vragen voor de trein als duurzaam vervoermiddel. Tijdens dit programma gaan we samen met sprekers en publiek op zoek naar hoe de trein kan bijdragen aan een duurzame toekomst voor Europa.

Dit programma kun je zowel online als fysiek bezoeken in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Zij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

Aanwezig zijn onder andere:

Marleen van de Kerkhof
Bestuurslid van de Jonge Veranderaars

Laurie van der Burg
Senior Campaigner, Oil Change International

Aniek Moonen
Voorzitter Jonge Klimaatbeweging

Het programma zal bestaan uit een livecast van ongeveer een uur, tijdens deze livecast is online-interactie via mentimeter mogelijk. Daarna volgt een gesprek met de zaal van (maximaal) nog eens een uur, het tweede uur van het programma is alleen offline.

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met de Europese Unie, Rail to the COP en ProRail.

Let op: aanmelden kan alleen via de site van Pakhuis de Zwijger. Ga naar het event op de site van Pakhuis de Zwijger en klik op ‘reserveer’ om je plekje te claimen!

Houd de website van Pakhuis de Zwijger in de gaten voor de laatste updates.