Op donderdag 24 november is er voor het eerst in Nederland een Spoordiner georganiseerd voor de jong professionals uit de railsector, met het thema: “Trots op de sector en inspiratie om je eigen succesverhaal te maken”. Het evenement werd georganiseerd door vijf jongerenverenigingen van verschillende spoor gerelateerde organisaties samen, Young Movares, Young Ricardo, Wisselwerking, Young ProRail en de Jonge Veranderaars. Bij het Utrechtse restaurant LE:EN kwamen meer dan 50 jongeren, samen om aan tafel met elkaar kennis te delen, naar inspirerende sprekers te luisteren en informeel met hen in gesprek te gaan tijdens het diner.

De sprekers (Vincent Verbeet, NS; Wytse de Vries, NS; Jan Koers, InTraffic; Rolf Dollevoet, ProRail/ TU Delft) hebben tussen de verschillende gangen door een inspirerend verhaal gedeeld. Zo ging men in op het succes van de moerdijkbrug, succesvol veranderen, met je voeten in de klei staan en over ontwikkelingen in de toekomst. Naast hun inspirerende succesverhaal zijn de sprekers de gehele avond bij het diner aanwezig geweest om ook aan de verschillende tafels hun kennis te delen en leuke gesprekken te voeren.

De kennisdeling en het netwerken werd verder gestimuleerd doordat er na elke gang een stoelendans ontstond. Elke deelnemer, (inclusief de sprekers) wisselde na elke gang van tafel, zodat iedereen meerdere verschillende mensen leerde kennen. We kijken met elkaar terug op een geslaagd spoordiner. We denken dat het een mooie start is geweest voor een nieuwe jaarlijkse traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *