Wil jij als high potential uit de rail- en OV-sector wel eens een project bij het bedrijf van een mede-JV-er uitvoeren? Dan regelen de Jonge Veranderaars dat toch voor je!

Met het detacheer- en leerprogramma Kennis Sjouwen Bruggen Bouwen krijgt jong talent de kans een kijkje in de keuken te nemen bij een ander rail- of OV-bedrijf dan het eigen. ‘Een heel goed initiatief, waar we vierkant achter staan en graag onze medewerking aan verlenen’, aldus het bestuur van Railforum. En terecht, want wie wil er nu geen medewerkers die gaan voor kennisdeling en samenwerking? Niemand! In ruil voor jouw frisse blik nodigen diverse leden van Railforum je dan ook uit om kennis en ervaring op te doen in een van hun projecten.

Een greep uit het assortiment
HTM biedt de kans haar reactieorganisatie die reacties en klachten van klanten behandeld te professionaliseren. Bij BAM wil men graag een database programma creëren, welke gebruikt kan worden voor het afhandelen van acceptatie protocollen. De Protostreinen van Connexxion zijn nog niet uitontwikkeld, Connexxion zoekt een manier om de kosten van de PLC te verlagen. En Veolia heeft een project rondom dynamische reisinformatie in de aanbieding.

Naast deze concrete opdrachten, hebben diverse organisaties (waaronder ADSE, Stadgewest Haaglanden en VolkerRail ) aangegeven om graag samen met geïnteresseerde JV-ers een opdracht samen te stellen. Kortom, er is voor iedere JV-er wel een aansprekend project te creëren. Staat er op dit moment nog niets voor jou bij, maar jeuken je handen al jaren om …..vul zelf maar in…. Aarzel niet en laat het ons weten. Dikke kans dat je binnenkort met open armen ontvangen wordt bij het bedrijf van jouw keuze.

Ja maar…. die vegen we van tafel
Maar’en zijn er om uit de weg te ruimen en vaak niet eens nodig! Wat er mogelijk is is vooral afhankelijk van jou. Als jij een kans ziet waarvan je vindt dat je die niet mag laten schieten dan zullen de Jonge Veranderaars alle hulptroepen in gang zetten, zodat je die kans kan pakken. Met de juiste argumenten, enthousiaste mensen en een beetje flexibiliteit van beide kanten is er heel veel mogelijk.

Tijdsbesteding
Hoeveel tijd dat gaat kosten? Dat stemmen we af tussen je leidinggevende en de opdrachtgevende partij. Samen zoeken we naar een situatie die voor alle partijen acceptabel is. Kun jij niet fulltime gemist worden op je werk, dan lenen veel opdrachten zich ook om bijvoorbeeld twee dagen in de week aan te werken.

Wat te winnen?
Ervaring, nieuwe inzichten en nieuwe contacten die niet alleen waardevol zijn voor jou, maar ook voor je werkgever. En uiteindelijk ook voor de klant, want die is immers ook gebaat bij goede samenwerking!

Meer weten? Mail ons dan, en wij beantwoorden graag al je vragen!

Verslagen van JV’ers:

Interview Miriam en Patrick

Interview Anne Wil en Michiel